Problemen met het afronden van de IAT

Welk type browser is geschikt om de testen te kunnen maken?

Antwoord: Dit zijn de minimale systeemvereisten:

• Javascript moet toegstaan zijn
  • Cookies moet toegestaan zijn
  • Pop-up moet toegestaan zijn
  • Flash Player Plugin (versie 6.0 of hoger) van Adobe is nodig om de tests te kunnen draaien. Als u niet zeker bent welke versie van Flash u heeft, kun je dit hier checken.

Linux gebruikers moeten de gewone systeemfonts geïnstalleerd hebben.
WebTV is nog niet ondersteund op dit moment.
Mac gebruikers gebruiken best Internet Explorer.

Als u problemen blijft hebben, meld u a.u.b. aan ons de aard van de moeilijkheden.

Ik krijg geen toegang tot de testen. Als ik op een test klik verschijnt er een foutmelding. Wat moet ik doen?

Antwoord: Er is mogelijk een netwerkprobleem. Probeer het later opnieuw.

Als u problemen blijft hebben, meld u a.u.b. aan ons de aard van de moeilijkheden.

Ik krijg een foutmelding dat mijn sessie "timed out" is. Wat is er aan de hand en wat moet ik doen?

Antwoord: Omwille van veiligheidsredenen verloopt uw sessie na ongeveer 15min inactiviteit. Helaas kan u de test niet voortzetten waar u bent geëindigd. Als je dus de test zou willen vervolledigen, dan moet u opnieuw beginnen.

Als u problemen blijft hebben, meld u a.u.b. aan ons de aard van de moeilijkheden.

Ik heb geprobeerd om een IAT uit te voeren maar het enige wat ik zag was een leeg scherm – geen test. Wat is het probleem?

Antwoord: Gebruikt u Safari? Zo ja, wees zeker dat u versie 1.2 of hoger gebruikt, of gebruik Netscape, Firefox of Opera in plaats daarvan. Bovendien is de Flash Player Plugin versie 6.0 of hoger vereist om de tests te kunnen uitvoeren. Check hier om te zien welke versie van Flash u gebruikt.

Als u problemen blijft hebben, meld u a.u.b. aan ons de aard van de moeilijkheden.

Ik heb geprobeerd een IAT uit te voeren maar het programma produceerde een rode X en stopte ermee. Wat is het probleem?

Antwoord: Wanneer een woord of plaatje niet in de juiste categorie wordt geclassificeerd, verschijnt een rode X. Elk woord of plaatje heeft slechts één juiste classificatie. Bijvoorbeeld, als u oude en jonge gezichten, en goede en slechte woorden moet classificeren, worden alle oude gezichten gecategoriseerd met de toets die geassocieerd is met ‘oud’, en alle jonge gezichten met de toets die geassocieerd is met ‘jong’. Alle goede woorden met de toets die geassocieerd is met ‘goed’, en alle slechte woorden met de toets die geassocieerd is met ‘slecht’. Als u een fout maakt bij de classificatie, dan wacht het programma tot u de andere respons geeft (niet degene die u eerst heeft gegeven) vooraleer het verder gaat. Als dit slechts enkele keren voorvalt, dan is de test nog steeds bruikbaar voor u. Desondanks bent u steeds verplicht de verwachte respons te geven die het programma verwacht vooraleer u kan verder gaan.

Als u problemen blijft hebben, meld u a.u.b. aan ons de aard van de moeilijkheden.

Toen ik de test afgerond had en de resultaten probeerde te printen, verscheen er een bericht dat het volgende vermeldde: “Onze excuses, er is een fout opgetreden. Probeert u het later nog eens.” Dit probleem is al op twee verschillende gebeurtenissen opgetreden. Kunt u me helpen uitzoeken hoe ik de resultaten kan uitprinten?

Antwoord: Spijtig genoeg hebben we geen controle over het feit of de pagina nu al dan niet wil printen –dit wordt beslist door de settings van uw locale computer. Hier zijn enkele suggesties:

1. Probeer de pagina op te slaan: Bestand -> Opslaan als, en het op te slaan als locaal bestand. Sluit daarna Iternet Explorer en probeer het opnieuw te openen en uit te printen.
  2. Je kunt het beeldscherm opslaan en het in Word te copy-pasten en het daarna af te printen. Om dit te kunnen doen moet je op de “Print Screen” toets op je toetsenbord duwen wanneer je je resultaten in beeld ziet. Open daarna een tekstverwerkingsprogramma zoals Microsoft Word. Duw CTRL+V om het beeld in het document te plakken. Dit zou een document moeten maken dat je kan afprinten.

Als u problemen blijft hebben, meld u a.u.b. aan ons de aard van de moeilijkheden.

Ik kwam slechts halverwege de IAT en toen liep hij vast. Wat is er mis?

Antwoord: Als je tijdens de test buiten het testkader zou klikken (e.g. je antwoordde op een chatbericht of je checkte je email), dan verliest de applicatie de focus, wat ertoe leidt dat de IAT niet meer reageert op toetsaanslagen en deze ook niet meer registreert. Om verder te gaan met de IAT moet je gewoon je muis op het zwarte venster in het midden van het scherm plaatsen (de cursor zal verdwijnen), en dan klikken met de linkerknop van de muis.

Als u problemen blijft hebben, meld u a.u.b. aan ons de aard van de moeilijkheden.

Copyright © IAT Corp.