Problemen met het afronden van de IAT

Welk type browser is geschikt om de testen te kunnen maken?

Antwoord: Dit zijn de minimum eisen voor je computer:

• Javascript moet ingeschakeld zijn
  • Cookies moeten ingeschakeld zijn
  • Pop-up windows moeten toegestaan zijn
  • Flash Player Plugin (versie 6.0 of hoger) van Adobe is nodig om de tests te uit te kunnen voeren. Als je niet zeker bent welke versie van Flash je hebt, kun je dit hier controleren.
  • Als u problemen blijft houden, meld u a.u.b. aan ons de aard van de moeilijkheden.

Ik krijg geen toegang tot de testen. Als ik op een test klik verschijnt er een foutmelding. Wat moet ik doen?

Antwoord: Er is misschien een netwerk-probleem. Wacht eventjes en probeer het dan opnieuw.

Als u problemen blijft houden, meld u a.u.b. aan ons de aard van de moeilijkheden.

Ik krijg een error boodschap dat mijn sessie "timed out" is. Wat is er aan de hand en wat moet ik doen?

Antwoord: Voor veiligheidsredenen verloopt je sessie na ongeveer 15 minuten zonder activiteit. Als je sessie is verlopen, kan je helaas niet meer verdergaan met de test, dus als je de test graag wil afronden, moet je opnieuw beginnen.

Als u problemen blijft houden, meld u a.u.b. aan ons de aard van de moeilijkheden.

Ik heb geprobeerd om een IAT uit te voeren maar het enige wat ik zag was een leeg scherm – geen test. Wat is het probleem?

Antwoord: Gebruik je Safari? Zo ja, zorg er dan voor dat je versie 1.2 of nieuwer hebt, of gebruik Netscape, Firefox, of Opera. Daarnaast, Flash Player versie 6.0 of hoger is nodig om de tests te uit te kunnen voeren. Als je niet zeker bent welke versie van Flash je hebt, kun je dit hier controleren.

Als u problemen blijft houden, meld u a.u.b. aan ons de aard van de moeilijkheden.

Ik heb geprobeerd een IAT uit te voeren maar het programma produceerde een rode X en stopte ermee. Wat is het probleem?

Antwoord: Als een woord of plaatje niet in de juiste categorie is geplaatst, dan verschijnt er een een rode X. Elk woord of plaatje heeft precies één juiste categorie. Bijvoorbeeld: stel je sorteert Jonge en Oude gezichten, en Goede en Slechte woorden. Alle Oude gezichten worden gecategoriseerd met de toets voor 'Oud', alle jonge gezichten worden gecategoriseerd met de toets voor 'Jong', alle Goede woorden met de toets voor 'Goed', en alle Slechte woorden met de toets voor 'Slecht'. Als je een fout maakt in het categoriseren, dan wacht het computerprogramma op de juiste reactie voordat het verder gaat. Indien je maar enkele items fout categoriseerd, dan zal de test nog steeds nuttig voor je zijn. Dat neemt niet weg dat je correcte reactie moet geven voordat het programma verdergaat.

Als u problemen blijft houden, meld u a.u.b. aan ons de aard van de moeilijkheden.

Toen ik de test afgerond had en de resultaten probeerde te printen, verscheen er een bericht dat het volgende vermeldde: “Onze excuses, er is een fout opgetreden. Probeert u het later nog eens.” Dit probleem is al op twee verschillende plekken opgetreden. Kunt u me helpen uitzoeken hoe ik de resultaten kan uitprinten?

Antwoord: Helaas kunnen we er niet voorzorgen dat de pagina wordt uitgeprint; dit wordt bepaald door de instellingen van je computer. Hier zijn een paar suggesties:

1. Sla de pagina op via Bestand -> Opslaan als. Sluit vervolgens je browser (Firefox, Internet Explorer, etc.) (of een andere browser) en, open het opgeslagen bestand, en print het.
  2. Je kan een plaatje van het scherm maken en deze copy-pasten in Word om uit te printen. Om dit te doen, druk op de "Print Screen" toets op je toetsenbord zodra je resultaten worden getoond. Open vervolgens een tekstverwerker zoals Microsoft Word. Druk op CTRL+V om het plaatje in een document te plakken. Vervolgens zou je dit document kunnen printen.

Als u problemen blijft houden, meld u a.u.b. aan ons de aard van de moeilijkheden.

Ik kwam slechts halverwege de IAT en toen liep hij vast. Wat is er mis?

Antwoord: Indien je tijdens de test buiten het test window hebt geklikt (bijv. doordat je reageert op een chat-bericht, of je e-mail checkt), dan zal de applicatie de focus verliezen, en stopt de IAT met het verwerken van je toetsaanslagen. Om dit op te lossen, beweeg je muis terug over de zwarte rechthoek in het midden van het scherm (je cursor zal verdwijnen), en klik (met de linker-muisknop).

Als u problemen blijft houden, meld u a.u.b. aan ons de aard van de moeilijkheden.

Copyright © IAT Corp.