Problemer med å gjennomføre testen

Hva slags nettleser trenger man for å ta testene?

Svar: Minstekrav til systemet:

• Javascript må være aktivert
  • Cookies må være tillatt
  • Popup-vinduer må være tillatt
  • Flash Player Plugin (versjon 6.0 eller høyere) fra Adobe er nødvendig for å kunne kjøre testene. Hvis du er usikker på hvilken versjon av Flash du har installert, kan du sjekke det her.

Linux-brukere må ha vanlige systemskrifttyper installert.
WebTVstøttes foreløpig ikke.
Mac-brukere bør ikke bruke Internet Explorer.

Hvis du fortsatt har problemer, vil vi gjerne at du gi oss beskjed om hva slags problemer du har.

Jeg får ikke tilgang til testene. Når jeg klikker på en test, får jeg en melding som sier at det har oppstått en feil. Hva skal jeg gjøre?

Svar: Det kan ha oppstått en nettverksfeil. Du bør kanskje vente litt før du prøver på nytt.

Hvis du fortsatt har problemer, vil vi gjerne at du gi oss beskjed om hva slags problemer du har.

Jeg får en feilmelding som sier at økten ble avsluttet på grunn av tidsavbrudd. Hva har skjedd, og hva skal jeg gjøre?

Svar: Av sikkerhetshensyn avbrytes økten når det har gått 15 minutter uten aktivitet. Det er dessverre ikke mulig å fortsette testen der du slapp. Dersom du ønsker å fullføre testen, må du starte på nytt.

Hvis du fortsatt har problemer, vil vi gjerne at du gi oss beskjed om hva slags problemer du har.

Jeg prøvde å ta en test, men alt jeg kunne se, var en tom skjerm. Hva skyldes dette problemet?

Svar: Hvis du bruker Safari, bør du bruke versjon 1.2 eller nyere, eller bruke Netscape, Firefox eller Opera i stedet. I tillegg er det nødvendig med Flash Player Plugin versjon 6.0 eller nyere for å ta testen. Du kan sjekke hvilken Flash-versjon du har her.

Hvis du fortsatt har problemer, vil vi gjerne at du gi oss beskjed om hva slags problemer du har.

Jeg prøvde å ta en test, men programmet viste en rød X og stoppet. Hva skyldes dette problemet?

Svar: Når et ord eller bilde ikke klassifiseres i riktig kategori, vises det en rød X. Hvert ord eller bilde har kun én riktig klassifikasjon. La oss ta som eksempel at du sorterer unge og gamle ansikter og positive og negative ord. Alle de gamle ansiktene kategoriseres med tasten som er tilordnet «gammel», alle de unge ansiktene med tasten tilordnet «ung», alle de positive ordene med tasten tilordnet «positiv», og alle den negative ordene med tasten tilordnet «negativ». Hvis du gjør en klassifiseringsfeil, vil programmet vente til du retter opp feilen. Hvis dette skjer bare noen få ganger, kan det likevel være at testen er nyttig for deg. Uansett er du nødt til å gi det svaret programmet forventer for at testen skal kunne fortsette.

Hvis du fortsatt har problemer, vil vi gjerne at du gi oss beskjed om hva slags problemer du har.

Når jeg er ferdig med testen og prøver å skrive ut resultatet, får jeg en feilmelding som sier «Vi beklager, men det har oppstått en feil. Vennligst prøv igjen senere.» Dette har skjedd to ganger. Kan dere hjelpe meg med å finne ut hvordan jeg kan skrive ut resultatet?

Svar: Vi har dessverre ingen kontroll over hvorvidt siden skrives ut, dette bestemmes av innstillingene på datamaskinen din. Her er noen forslag til hva du kan gjøre:

1. Du kan prøve å lagre filen ved å klikke på Fil, Lagre som, og så lagre filen lokalt. Deretter lukker du Internet Explorer før du prøver å åpne filen og skrive den ut.
  2. Du kan lagre skjermbildet, kopiere det, lime det inn i Word og deretter skrive det ut. Hvis du vil gjøre dette, trykker du på «Print Screen»-knappen på tastaturet når resultatet ditt vises på skjermen. Deretter åpner du et tekstbehandlingsprogram, f.eks. Microsoft Word. Trykk på CTRL+V for å lime bildet inn i et dokument. Dermed skulle du ha et dokument som kan skrives ut.

Hvis du fortsatt har problemer, vil vi gjerne at du gi oss beskjed om hva slags problemer du har.

Jeg kom bare halvveis gjennom testene, og så hengte programmet seg opp. Hva kommer dette av?

Svar: Hvis du på noe tidspunkt i løpet av testen klikker utenfor testvinduet (f.eks. for å svare på en direktemelding eller sjekke e-posten din), vil programmet miste fokus. IAT vil da slutte å registrere og respondere på tastetrykkene dine. For å løse dette problemet kan du ganske enkelt bevege musen over den svarte boksen midt på skjermen (musepekeren vil bli usynlig), og deretter venstreklikke.

Hvis du fortsatt har problemer, vil vi gjerne at du gi oss beskjed om hva slags problemer du har.

Copyright © IAT Corp.